skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Recept na koktejl Bellini
Lehké koktejly s proseccem a dalšími šumivými víny se dostávají ke slovu zejména v letních měsících. Zejména u milovníků sladších drinků je velmi populární alkoholický nápoj Bellini, který si dnes připravíme. Recept na Bellini obsahuje pouze dvě ingredience a připravíte ho v mžiku. Ideální koktejl na léto. Tak s chutí do něj.
Historie koktejlu Bellini
Bellini drink má své kořeny v Itálii. Stojí za ním jistý Giuseppe Cipriani, zakladatel benátského Harry's Baru. Zdroje se rozcházejí ohledně přesného data, s jistotou ale víme, že šlo o 30. nebo 40. léta 20. století. Původně se objevil v nabídce jen jako sezónní specialita, ale jako nečekaně oblíbený koktejl se brzy stal celoročním hitem.
A kde se vzal název tohoto koktejlu? Giuseppe pojmenoval svůj nápoj Bellini po benátském malíři z 15. století, Giovanni Bellinim. Tóga jednoho ze svatých na jeho obrazu Giuseppemu připomněla něžně růžovou barvu nového drinku.
Tradičními ingrediencemi na Bellini jsou italské prosecco a broskvové pyré. Existují ale také jeho twisty. Třeba Puccini, který broskve nahrazuje stejným množstvím mandarinkového džusu, Rossini, kde se používá jahodové pyré, nebo Tintoretto se šťávou z granátového jablka.
TIP: Proseccem v koktejlech můžete nahradit i dražší šampaňské a vychutnat si s ním třeba Mimosu.
Suroviny na přípravu koktejlu Bellini
- 10 cl italského prosecca
- 5 cl čerstvého pyré z broskví (nebo broskvový džus)
Návod na přípravu drinku Bellini
Sklenku typu flétna nechte důkladně vychladit v mrazáku. Bellini se servíruje bez ledu, proto je tento krok důležitý. Krátce před podáváním do sklenky nalijte pyré a prosecco. Můžete ozdobit plátkem broskve.
Hledáte další koktejly s proseccem? Zkuste třeba Aperol Spritz nebo Hugo Spritz. Na zdraví!

