skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Domácí zázvorovice - jak na výrobu domácího likéru
S klesajícími teplotami hledáme způsoby, jak se zahřát. V sezóně chřipky a nachlazení zase přichází ke slovu zázvor, na který spoléhá lidové léčitelství pro podporu imunity. A pak je tady velmi chutná možnost, jak to spojit do jednoho – zázvorový alkohol. Připravte si podle našeho ověřeného receptu nejlepší zázvorovici. V podzimních plískanicích a zimních mrazech jako když najdete.
Jak se vyrábí zázvorovice
Jak vyrobit zázvorovici? Stejně jako třeba ořechovice, i zázvorový likér stojí na dlouhé maceraci v silném alkoholu. I když v tomto případě to stihnete výrazně rychleji. A jaký alkohol do zázvorovice použít? Můžete sáhnout po domácích zásobách slivovice nebo třeba po chuťově neutrální vodce.
Něco pro ekology: Zázvorovice je hrdinou zero-waste přístupu. Zbytky strouhaného zázvoru z hotového likéru můžete totiž klidně rovnou přemístit do hrnečku, zalít horkou vodou, dosladit medem, přidat citron a vychutnat si skvělý zázvorový čaj. Využijete tak suroviny skutečně na maximum.
Recept na domácí zázvorovici
Léčivou zázvorovici připravíte během chvilky. Nejvíc práce dá příprava zázvoru. Pak už je to šup šup a čekat, než alkohol se zázvorem odvedou svou práci.
Budete potřebovat
-
400 g oloupaného zázvoru
-
7 lžic medu
-
šťávu z jednoho citronu
Postup přípravy zázvorovice
Na hrubém struhadle nastrouhejte zázvor a vložte ho do velké zavařovací sklenice. Přilijte citronovou šťávu, alkohol a med. Med do zázvorovice můžete případně ještě přidat na samotný závěr, pokud by byl výsledek na vás málo sladký. Celé důkladně promíchejte a uložte k odpočinku v pokojové teplotě alespoň na dva týdny.
Po uplynutí dané doby zceďte hotový likér přes jemné sítko a obsah sítka poté ještě vymačkejte lžící, abyste nepřišli ani o trochu lahodné štiplavosti. Podle chuti přidejte med a citron a můžete ochutnávat.
Na zdraví! V tomto případě doslova.