Whistler Master Solera je rumem pocházející z regionu jižní Afriky. Definuje se jako “Africký styl rumu”, který sleduje 6 jednoduchých pravidel výroby. Ty jsou zaměřeny především na africké dědictví a podporu africké kultury, ekonomiky. Základním pravidlem je, že takto označený rum, musí být vydestilován a uložen ke zrání v Africe. Musí jej vydestilovat rodilý Afričan a vybavení použité k výrobě musí být taktéž navrhnuto a vyrobeno v Africe. Vstupní materiál pro výrobu (cukrová třtina), uhádnete, že musí také pocházet z Afriky. Destilace nesmí přesáhnout přes 85 % objemu alkoholu. A zrání probíhá v sudech, které dříve obsahovaly nějaký jiný africký alkohol.
Nasládlé aroma, ve kterém vystupují tóny vanilky a dřeva. První napití působí suchým dojmem s postupně rozvíjející intenzitou až do dlouhé jemné dochutě.