Věhlasné Amarone, je považované za vrchol benátského vinařství a spolu s Barolem a Brunelem tvoří "svatou" trojici nejlepších italských vín.
Nejlepší hrozny se sklízejí velmi pozdě, aby dosáhly vysoké cukernatosti. Poté se suší ve speciálních místnostech, tak zvaných sušárnách, kde je teplé a suché klima, až do konce ledna. Lisování probíhá v suchém období února, s macerací a fermentací asi jeden měsíc při teplotě 5-15°C. Mošt je fermentován do sucha. Vysoký obsah cukru v hroznech znamená vyšší alkohol, takže úplné prokvašení vede k silnému vínu s 15 -17 objemovými procenty alkoholu. Poté následuje zrání 3 roky v barikových sudech.
Villa Marin Amarone della Valpolicella DOCG má sytě granátovou barvu s vysokou viskozitou. Vůně je intenzivní, éterická a velmi výrazná. Připomíná sušené švestky, švestková povidla, luční kvítí a sladké koření. Chuť je plná, hřejivá a strukturovaná.
Toto víno je opravdu jedinečné vychutnejte si ho s hovězými steaky nebo zveřinou. Patří také do kategorie vín vhodných k meditaci.