Za vznikem značky stojí bratři Louis a Charles Isautierovi, kteří v roce 1832 přicestovali na Réunion. Původně na ostrově u Madagaskaru chtěli obchodovat s cukrem, ale v roce 1845 tady založili první palírnu rumu. Po jejich smrti se o palírnu starala Charlesova manželka Antoinetta a rumy Isautier se staly na ostrově velkým trhákem. A když se v roce 1878 v Paříži konal 3. ročník Výstavy zemědělských produktů a průmyslu, hádejte kdo bral mnohá ocenění…
Na začátku 20. století v kvalitní práci pokračoval Alfred Isautier, vnuk Charlese a Antonietty. Rum začal pálit ve sloupcových destilačních kolonách a vyvíjel další a další typy rumů. Vrhl se také na ovocné ruma a likéry.
Isautier 16 Melasse 65%
Tento melasový rum byl destilovaný v květnu 2005 a zrál 16 let v palírně v sudu šarže #38. Během stáčení v listopadu 2022 bylo lahvováno 546 kousků. Jde o nejstarší melasový rum, který byl kdy v palírně Isautier vytvořen.
Isautier 16 Agricole 65%
Isautier 16 Agricole byl destilovaný v květnu 2005 a zrál 16 let v palírně v sudu šarže #16/17. Při stáčení v listopadu 2022 vzniklo jen 502 lahví.