Strýček Valerio byl nadšený zahradník a neméně nadšený kuchař. Na své zahrádce v Toskánsku proto pěstoval celou řadu středomořských bylin. A protože na talíři jim to sluší stejně jako v láhvi, Valeriův synovec August v daleké Kalifornii uzavřel vzpomínku na milovaného strýčka do skvělého ručně vyráběného ginu. Amerického ginu s kořeny v toskánské zahradě.
Mužů moudrých a vřelých jako byl strýček Val je pomálu. I giny Uncle Val’s vznikají v přísně limitovaných sériích a s nebývalou péčí. Nejprve přichází pětinásobná destilace pro absolutní jemnost. Až potom se přidávají jednotlivé ingredience, které ultrajemnému destilátu dodají vůni a chuť. Nakonec se plní do láhví, které připomínají staré časy. Na každé z nich najdete číslo a také některé z nezapomenutelných mouder strýčka Vala.
Vychutnejte si svěží bylinnou kompozici s typickou lesní chutí jalovcových bobulí, ke kterým se přidávají jiskrné citrony a hřejivě kořeněné noty šalvěje a levandule. To celé s chladivým podtónem salátových okurek. Nejdřív tu parádu vyzkoušejte samotnou. Věřte nám, stojí to za to. A pak směle míchat – Gin&Tonic, Tom Collins, Gin Fizz... fantazii se meze nekladou a strýček Val nezklame.
Na zdraví!