González Byass byl vytvořen v roce 1835 Manuelem Maria Gonzálezem a dodnes zůstává v rukou rodiny, nyní v páté a šesté generaci. Společnost byla založena v Jerez de la Frontera v Andalusii v srdci země Sherry a věnuje se výrobě vysoce kvalitních sherry.
Trojúhelník Sherry, který tvoří Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa Maria a Sanlucar de Barrameda, má jedinečné mikroklima ovlivněné okolním Atlantickým oceánem a řekami Guadalquivir a Guadalete. Produkci dominuje odrůda Palomino, podloží je s vysokým obsahem křídy, která je vynikající pro udržení vlhkosti. Tyto půdní podmínky v kombinaci s více než 3 000 hodinami ročního slunečního svitu, čerstvým, vlhkým vánkem ze západu a teplým, suchým vánkem z východu vytvořily dokonalé spojení s odrůdou Palomino, která vytvořila řadu stylů sherry.
Všechny sherry zrají podle tradičního systému Solera, kdy se vína míchají v 600litrových sudech z amerického dubu. Mnoho stylů se vyrábí s výraznými znaky v závislosti na tom, zda zrají pod vlivem flor (vrstva přírodních kvasinek) nebo jako oloroso (v kontaktu s kyslíkem).
Dnes portfolio zahrnuje širokou škálu sherry včetně Tio Pepe, řady Superior a řady VORS, enologické skvosty zrající více než 30 let.
NAPSALI O TÉHLE LÁHVI:
Váháte s nákupem vína Tio Pepe Fino Sherry? Přečtěte si, jak chutnalo Michaele ze Studentpoint.cz.
Celou recenzi najdete tady.