Výroba Tanqueray Ginu sahá až do roku 1830, kdy Charles Tanqueray založil The Bloonsbury Distillery v Londýně. Charles Tanqueray experimentoval s výrobou ginu, až vznikl výsledný gin, který si svou chuť zachoval dodnes. Postupně se firma začala díky oblíbenosti svých výrobků rozvíjet, vyráběla různé druhy ochucených ginů.
Od roku 1948 se Tanqueray Gin stačí do typických lahví s rodinnou pečetí. Největší rozvoj společnosti přišel v padesátých a šedesátých letech, když se gin dostal na americký trh. Tanqueray gin například v malé restauraci Buena Vista v San Franciscu popíjel i Frank Sinatra spolu s dalšími kolegy z branže.
Gin Tanqueray No. Ten byl uveden na trh v roce 2000 jako nový gin západního stylu. Dostal jméno podle destilačního zařízení číslo 10 přezdívaného Tiny Ten, ve kterém probíhá první destilace. Zatímco receptury většiny ginů obsahují pouze kůru citrusů, při výrobě Tanqueray No. Ten se používají celé plody. Ke čtyřem botanicals, na nichž je založen Tanqueray London Dry, se přidává ještě květ heřmánku, čerstvý bílý grep, pomeranč a limeta.