Při výrobě mezcalu Ojo de Tigre se používají dvě odrůdy agáve.
Espadin se pěstuje v Oaxace, která je srdcem mexické mezcalové oblasti. Tobala se pěstuje v sousedním státě Oaxaca - Puebla. Každý z těchto dvou kultivarů dodává mezcalu jedinečné vlastnosti. Espadin má bylinné tóny s citrusovými a ovocnými tóny, které se dobře snoubí se zemitou chutí agáve Tobala. Tyto vlastnosti se během výrobního procesu prolínají a vytvářejí produkt s citrusovými tóny, tóny citronové trávy a zeleného jablka. Jemné tóny kakaa a vařené agáve uzavírají tóny s hladkým a vyváženým profilem.
Spoluzakladatel mezcalu "Ojo de Tigre" Luis Gerardo Méndez je mexickou filmovou hvězdou. Účinkuje v komediálních seriálech společnosti Netflix Club de Cuervos a Murder Mystery, kde hraje po boku Jennifer Anniston. Je zastáncem mezcalu a tento historický nápoj uvedl do světa lihovin nové generace.