Malá skotská palírna Macallan si dělá věci po svém. Whisky vyrábí za použití nejmenších měděných kotlů v regionu pro opravdu intenzivní kontakt s kovem a plně rozvinutou chuť výsledného produktu. Sudy si nechávají vyrábět na míru, aby svým whisky dopřáli to nejlepší zrání. Ne nadarmo noviny The Times nazvaly Macallan „Rolls Royce mezi sladovými whisky“. Měly samozřejmě pravdu. Snad každý kousek, který skotská palírna s historií sahající do roku 1824 vypustí do světa, stojí za hřích.
Zatímco edice No. 1 a No. 2 kladou důraz na zvýraznění vlivu jednotlivých sudů na chuť výsledné whisky, No. 3 se zaměřila na vůně. Voňavkář Roja Dove vtiskl své dovednosti do lihovaru a tvůrčího procesu. Během vytváření whisky přinášel řadu vzorků whisky, aby poskytl své myšlenky a interpretaci charakteru a vůní, se kterými se setkal. Při tvorbě whisky byla poté použita Rojova artikulace vůní k výběru dominantních tónů, které formují finální charakter edice No. 3.
Velmi povedená whisky, kterou rozhodně ocení milovníci Macallan, sběratelé i investoři. Na vaše.