Malá skotská palírna Macallan si dělá věci po svém. Whisky vyrábí za použití nejmenších měděných kotlů v regionu pro opravdu intenzivní kontakt s kovem a plně rozvinutou chuť výsledného produktu. Sudy si nechávají vyrábět na míru, aby svým whisky dopřáli to nejlepší zrání. Ne nadarmo noviny The Times nazvaly Macallan „Rolls Royce mezi sladovými whisky“. Měly samozřejmě pravdu. Snad každý kousek, který skotská palírna s historií sahající do roku 1824 vypustí do světa, stojí za hřích.
Whisky Macallan Aera způsobila při svém vydání obrovský humbuk. Znamenalo totiž potvrzení trendu Macallan, že tady jde spíš než o délku zrání o výslednou vůni a chuť. A tomu je u Macallan podřízeno všechno. I výběr sudů, ve kterých zraje.
V tomhle případě byly vybrány sudy po sherry z Jerezu v jižním Španělsku. Dřevo pro tyhle sudy je sušeno 4 roky, pak se z nich vyrábí sudy, které ještě další 2 roky čekají na naplnění. Proces má dramatický dopad na výslednou chuť Macallan Aera.
Tahle whisky je mistrovské dílo dotažené k dokonalosti. Užijte si tuhle tajemnou edici, která se hodí jak do sbírky, tak k pití při slavnostních příležitostech.