Kujira Whisky 5 let je originální výtvor z tropických ostrovů souostroví Okinawa.
Jak whisky, tak awamori, tento destilát vytvořený palírnou Masahiro se destiluje v tradičních destilačních přístrojích, zraje v sudech po bourbonu a stáčí do lahví v Japonsku. Jeho kulatý a sladký profil je vyjádřen ve vůni vanilky, karamelu a lehkým dřevitým nádechem zděděným z dubového sudu. Při ochutnání se jeho charakter prosazuje výraznějšími karamelizovanými a dřevitými vůněmi, které jsou doprovázeny kořenitými a peprnými tóny v závěru.
Kujira Whisky 5 years je 100% japonská jednozrnná whisky vyrobená z rýže indica fermentované kvasinkami a černým koji, mikroskopickou houbou endemickou pro tropické souostroví Okinawa. Tato směs jednotlivých zrn zrající 5 let v dubových sudech těžila z místních klimatických podmínek sklepa, jejichž tepelné a vlhkostní podmínky utvářely hloubku a složitost profilu.