"Z Calistogy v Kalifornii do hrabství Cork... kam Green Spot vezme naše chuťové pohárky příště?"
Pro tutouto limitovanou edici Mitchell & Son vzali svou klasickou Green Spot whisky, která zrála v sudech ex-Bourbon a ex-Sherry a nechali ji zrát dalších 12 měsíců v sudech od vína Zinfandel ze slavného vinařství Château Montelena v Napa Valley.
Zajímavostí je, že vína v Château Montelena v současné době vyrábí Bo Barrett, jehož rodina původně do USA přišla z Waterfordu na jihovýchodním pobřeží Irska. Takže tato třikrát destilovaná whisky je oslavou irského dědictví a je skvělým dárkem pro milovníky whisky i vína.
Delikátnost irské whiskey a síla kalifornského Zinfandelu spojují dokonale vrstvené kyselé červené ovoce – granátové jablko, brusinky, červená třešeň – přes pečené jablko, křupavou hrušku, marmeládu, kůži, tabák, smetanový karamel, čerstvou mátu a koření. V chuti se však nachází i tóny z cukrárny - tvarohový koláč, marcipán, máslové sušenky, kandovaná citrusová kůra a zázvorové sušenky.
Je to další špičková whisky, která si plně zaslouží 95 bodů a „Extraordinary Ultimate Recommendation“, které obdržela na Ultimate Spirits Challenge 2018.