Místo, kde se pěstuje nejlepší cukrová třtina na světě
Filipíny. Ostrovy, které prosluly nekonečnými plážemi plnými slunce, bezpočtem sopek a… famózní cukrovou třtinou. V rumech Don Papa se potkávají všechny tyto devizy. Tropické klima ostrova Negros, spolu s úrodnou vulkanickou půdou na úpatí hory Mt. Kanlaon se postaraly o skvělé podmínky pro růst cukrové třtiny. A ta dala vzniknout jednomu z nejoblíbenějších rumů, který vzdává hold filipínskému bojovníku za nezávislost, Papa Isiovi.
Třtina, která se používá pro výrobu Don Papa, má výjimečně vysoký obsah cukru a výsledkem jejího zpracování je tekuté černé zlato. Melasa. Po fermentaci a destilaci přichází na řadu důkladný odpočinek v pečlivě vybrané kombinaci prvně plněných sudů po bourbonu a opálených sudech z amerického dubu.
Čtyři různé sudy po sherry, které dělají Don Papa jedinečným
Don Papa Sherry Casks 5y se původem neliší od ostatních příbuzných z rodiny filipínského výrobce. Cukrová třtina pochází z podhůří Mount Kanlaon, nejvyšší hory ostrova Negros.
Kouzlo začíná v okamžiku, kdy se čerstvý destilát ukládá ke zrání. 4 roky si bere to nejlepší v sudech po bourbonu. Další rok a půl odpočívá v sudech po sherry: Po Finu (je suché na troud), PX neboli Pedro Ximénez (je naopak sladké), Cream sherry (může si s PX podat ruce) a konečně po Palo Cortado sherry, možná nejúžasnějším sherry vůbec.
Nejvyšší čas na ochutnání limitky Don Papa Sherry Cask 5y
Nic netrvá věčně. A každá limitovaná edice jednou dojde. I Don Papa Sherry Cask 5y. Proto nemá cenu čekat. Jestli si ale nejste jistí, že vám tenhle prémiový rum sedne, můžete vyzkoušet naši službu Ochutnej a vrať. S lahví Don Papa Sherry Cask 5y vám pošleme miniaturu se stejným obsahem. Před otevřením lahve tak můžete tenhle vyzrálý poklad nejdříve okoštovat. A láhev případně vrátit. Ale z vlastní zkušenosti víme, že se do rumu nejspíš zamilujete…