Disznókö je jedním z nejznámějších výrobců sladkého Tokaji na světě. Panství vlastní pouze jednu velkou vinici o rozloze asi 100 hektarů, klasifikovanou v roce 1772 a osázenou pouze místními domorodými hrozny, zejména Furmintem. Tato vína jsou považována za jedna z nejlepších sladkých vín na světě, řazená do puttonyos podle obsahu zbytkového cukru, který nejlépe vyjadřuje maďarskou tradici a terroir.
Tento Eszencia Tokaj, který je obzvláště vzácný a na trhu obtížně dostupný, se vyrábí z hroznů, u kterých se vyvinula ušlechtilá hniloba. Hrozny extrahují šťávu pomocí vlastní hmotnosti. Alkoholové kvašení může být extrémně dlouhé, protože hroznový mošt je velmi sladký. Díky vysoké kyselince může toto víno zrát desítky let ve sklepě. Intenzivně zlatavá barva, její aromatický buket je komplexní. Najdeme zde rozmanité tóny jemného koření, medu, karamelu, dubu a sušeného ovoce. Jeho mastná, sirupovitá textura je vyvážena fantastickou kyselostí, která mu dodává nepopiratelnou svěžest a jemnost.
Rok 1993 udává trendy nad vlnami módy. A tento styl tu zůstane. Ročník 1993 je legendou v řadě ročníků 1999, 2000 a dalších. Fantastický ročník s vynikajícím potenciálem zrání.