V Karibiku se to námořníky a piráty jenom hemžilo. A takový život na lodi, k tomu byla potřeba pořádná zásoba rumu. Posádky si samy vyráběly rum podle svých potřeb a požadované chuti. Do těchto dob v 17. století sahají původní receptury Bumbu Rumu.
Do Bumbu Rumu se od nepaměti po vypálení přidává několik druhů místního koření. Je ale samozřejmě tajemstvím, o jaké koření jde. Od výrobce jenom víme, že to jsou všechno přírodní složky ze Střední a Jižní Ameriky.
Základem Bumbu Rumu 15y je šťáva cukrové třtiny, která je pěstovaná na Barbadosu, Kostarice, v Belize, Dominikánské republice a třeba v Hondurasu. Právě jedinečnost míst pro pěstování cukrové třtiny se všemi možnými faktory, které na třtinu v přírodních podmínkách působí, po staletí tradiční pálení a uchovávání v sudech, dává vyniknout unikátní směsi rumů. Jejich vzájemná kombinace dává rumu jeho jedinečnou komplexnost.
Když k tomu přidáte čirou, nefiltrovanou vodu z Barbadosu, zrání v sudech po bourbonu a výhradně ruční výrobu i blend, výsledek musí chutnat jedině skvěle.