Zdeněk Kortiš

K whisk(e)y jsem se dostal během pracovní stáže a mojí důležité profesní, ale životní etapy v Irsku. Historie výroby, její odkaz a vše rukodělné kolem výroby 'vody života' mi učarovalo. Přes irské whiskey je krátká cesta ke skotským single malts. A Skotsko, nejen palírny, ale i krásná příroda, drsná, ale upřímná nátura, podobná té naší, mi dalo lásku na celý život.

Pravidelné návštěvy palíren, festivalů, whisky blogy jsou od té doby příjemnou součástí mojí profese. Whisky se, ale může stát také krásným koníčkem a i já jsem podlehl sběratelské vášni, v současné době mám asi 1000 láhví, většina z nich je k vidění v olomouckém The Black Stuff Irish Pub & Whisky Bar.

Vzdělávání sebe samotného, ale i předávání informací mým kolegům, barmanům, mě na práci whisky ambasadora baví nejvíce. Kontakt s lidmi, kteří milují svoji práci, například při projektu Pernod Ricard Bar Academy, kde učím o whisky, Vás inspiruje a nabíjí pozitivní energií. Co mě baví, je také pomoc kamarádům při organizaci whisky festivalu.

V současné době je ten ideální čas ušlechtilých destilátů. I český zákazník dozrál a chce kvalitu, za předpokladu dostatečného množství informací, edukace, servisu.