Judgement Day

3. 11. 2017 | Jan Mareš

Jihoamerické Pisco a vůně absintu. Výrazný základ doplněný hořkou Angusturou, kyselou citronovou šťávou, sladkým cukerným sirupem. A vaječným bílkem.

Nadešel den zúčtování

Legendární barman Charles Vexnat se takhle jednou procházel po ulicích New Orleans. Jak už to tak bývá, skončil ve vazbě. Prý neprávem. Z té ho vyplatila kamarádka, shodou okolností majitelka peruánské palírny Macchu Pisco. Právě na její počest pak Charles v baru PDT vymyslel tenhle koktejl.

Potřebné suroviny

  • 40 ml Pisco
  • Parfémovaná sklenice po absintu. Doporučujeme použít například výrazný Mansinthe.
  • 25 ml čerstvé citronové šťávy
  • 15 cukerného sirupu
  • 1 vaječný bílek
  • pár kapek Angostura bitters

Příprava drinku

Sklenici ovoníme několika kapkami absintu a následně ji naplníme ledovou tříští. Zbytek surovin pošleme do šejkru. Několikrát pořádně protřepeme a může se podávat. Jednoduché.

Vyzkoušejte dobroty z článku

 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem