skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Recept na výrobu domácí griotky z třešní
Vyrobte si domácí griotku s výraznou chutí ovoce a bez umělých aromat a barviv. S výslednou podobou griotky si můžete opravdu vyhrát. Stačí experimentovat s použitým kořením a druhem destilátu. V základu je ideální neutrální vodka, která příliš neovlivní chuť samotného ovoce, chybu ale neuděláte ani s kvalitním ovocným destilátem či rumem.
Na 2,5 litru griotky budete potřebovat:
2 kg třešní
1 litr vodky
Koření dle chuti – hřebíček, skořice, citronová kůra
Postup:
Do velké zavařovací sklenice nasypeme vypeckované třešně, přidáme koření podle chuti a směs prosypeme kilogramem cukru. Následně vše zalijeme alkoholem, sklenici pečlivě utěsníme a necháme stát alespoň dva měsíce v šeru při stálé teplotě.
Po uplynutí určité doby se třešně scvrknou o polovinu. Obsah sklenice přecedíme do sterilní sklenice. Třešně můžete použít při pečení moučníků, kterým dodají dokonalou chuť.