Recept na výrobu domácí griotky z třešní

4. 9. 2015

Vyrobte si domácí griotku s výraznou chutí ovoce a bez umělých aromat a barviv. S výslednou podobou griotky si můžete opravdu vyhrát. Stačí experimentovat s použitým kořením a druhem destilátu. V základu je ideální neutrální vodka, která příliš neovlivní chuť samotného ovoce, chybu ale neuděláte ani s kvalitním ovocným destilátem či rumem.

Na 2,5 litru griotky budete potřebovat:

2 kg třešní

1 litr vodky

Koření dle chuti – hřebíček, skořice, citronová kůra

Postup:

Do velké zavařovací sklenice nasypeme vypeckované třešně, přidáme koření podle chuti a směs prosypeme kilogramem cukru. Následně vše zalijeme alkoholem, sklenici pečlivě utěsníme a necháme stát alespoň dva měsíce v šeru při stálé teplotě. 

Po uplynutí určité doby se třešně scvrknou o polovinu. Obsah sklenice přecedíme do sterilní sklenice. Třešně můžete použít při pečení moučníků, kterým dodají dokonalou chuť.

Vyzkoušejte dobroty z článku

Smirnoff Red 1l 37,5%
SKLADEM 1 Ks a ihned na 1 prodejně 379 Kč s DPH
Do košíku
 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem