Piper Heidsieck

Piper Heidsieck je značka prémiových šampaňských vín, která svou historii začala psát už v roce 1785. Jméno, pod kterým ji dnes známe, a které patří jejím dvěma zakladatelům, ale dostala až v roce 1838. Legenda praví, že se Florens-Louis Heidsieck bláznivě zamiloval do jisté ženy z oblasti Champagne a šumivé víno začal vyrábět​, aby si ji získal. 

Champagne Piper Heidsieck se vyrábí ze špičkové vinné révy vypěstované na vlastních vinicích. Při výrobě se používají tradiční odrůdy Pinot Noir, Pinot Meunier a Chardonnay. Výsledkem je mimořádně suché, plné, ušlechtilé šampaňské víno zlatavé barvy se smaragdovými odlesky s elegantním perlením. V chuti jsou patrné minerální a květinové noty, které později přecházejí do tón​ů ovoce s lehkým dotykem mandlí. 

​Mezi milovnice šampaňského Piper Heidsieck patřila sama královna Marie Antoinetta. Marilyn Monroe se zase v dobách své největší slávy nechala slyšet, že sklenkou bublinek Piper Heidsieck začíná každý den. Budete tedy v nejlepší společnosti. Ochutnejte vyhlášené Piper Heidsieck Cuvée Brut či specialitu – šampaňské Rosé Brut​. Pro milovníky praktické extravagance značka vytváří chladicí boxy v typické červené barvě.



Pravé šampaňské: V čem spočívá jeho tajemství​​

Šampaňské je​ hvězdou mezi šumivými víny. Symbol výjimečnosti, elegance a luxusu. A jak si tuhle pozici vydobylo? Do velké míry to spočívá v jeho spojení s aristokracií a celebritami. Šampaňské se dodávalo na francouzský královský dvůr a oblíbené bylo mezi aristokraty po celé Evropě. Zejména ve dvacátém století se přidaly také mohutné marketingové kampaně velkých značek, které šampaňské spojily s úspěchem a vítězstvím. Francouzské bublinky patří neodmyslitelně k vyhlašování filmových cen i k prestižním automobilovým závodům. Zkrátka je vidět ve vybrané společnosti. 

Je to ale také jistá exkluzivita. Pravé šampaňské vzniká pouze na malém území francouzského regionu Champagne a pro jeho výrobu existuje celá řada přísných pravidel. Výroba šampaňského je také​ časově velmi náročná. Tradiční méthode Champenoise nechává víno sekundárně zrát přímo v láhvích. Právě tam vznikají drobné, vytrvalé bublinky, které tak příjemně šimrají na jazyku, s typickou minerálně-květinovou chutí s nádechem oříšků a ovoce. Právě takové, jaké najdete třeba v Champagne Piper Heidsieck Brut

Více si o příběhu šampaňského​ můžete přečíst i v našem magazínu. ​Tak na zdraví!