skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Piper Heidsieck
Piper Heidsieck je značka prémiových šampaňských vín, která svou historii začala psát už v roce 1785. Jméno, pod kterým ji dnes známe, a které patří jejím dvěma zakladatelům, ale dostala až v roce 1838. Legenda praví, že se Florens-Louis Heidsieck bláznivě zamiloval do jisté ženy z oblasti Champagne a šumivé víno začal vyrábět, aby si ji získal.
Champagne Piper Heidsieck se vyrábí ze špičkové vinné révy vypěstované na vlastních vinicích. Při výrobě se používají tradiční odrůdy Pinot Noir, Pinot Meunier a Chardonnay. Výsledkem je mimořádně suché, plné, ušlechtilé šampaňské víno zlatavé barvy se smaragdovými odlesky s elegantním perlením. V chuti jsou patrné minerální a květinové noty, které později přecházejí do tónů ovoce s lehkým dotykem mandlí.
Mezi milovnice šampaňského Piper Heidsieck patřila sama královna Marie Antoinetta. Marilyn Monroe se zase v dobách své největší slávy nechala slyšet, že sklenkou bublinek Piper Heidsieck začíná každý den. Budete tedy v nejlepší společnosti. Ochutnejte vyhlášené Piper Heidsieck Cuvée Brut či specialitu – šampaňské Rosé Brut. Pro milovníky praktické extravagance značka vytváří chladicí boxy v typické červené barvě.


Pravé šampaňské: V čem spočívá jeho tajemství
Šampaňské je hvězdou mezi šumivými víny. Symbol výjimečnosti, elegance a luxusu. A jak si tuhle pozici vydobylo? Do velké míry to spočívá v jeho spojení s aristokracií a celebritami. Šampaňské se dodávalo na francouzský královský dvůr a oblíbené bylo mezi aristokraty po celé Evropě. Zejména ve dvacátém století se přidaly také mohutné marketingové kampaně velkých značek, které šampaňské spojily s úspěchem a vítězstvím. Francouzské bublinky patří neodmyslitelně k vyhlašování filmových cen i k prestižním automobilovým závodům. Zkrátka je vidět ve vybrané společnosti.
Je to ale také jistá exkluzivita. Pravé šampaňské vzniká pouze na malém území francouzského regionu Champagne a pro jeho výrobu existuje celá řada přísných pravidel. Výroba šampaňského je také časově velmi náročná. Tradiční méthode Champenoise nechává víno sekundárně zrát přímo v láhvích. Právě tam vznikají drobné, vytrvalé bublinky, které tak příjemně šimrají na jazyku, s typickou minerálně-květinovou chutí s nádechem oříšků a ovoce. Právě takové, jaké najdete třeba v Champagne Piper Heidsieck Brut.
Více si o příběhu šampaňského můžete přečíst i v našem magazínu. Tak na zdraví!