Nestville

Vyzkoušejte první slovenskou whisky, která navíc v roce 2021 získala dvě medaile na prestižní soutěži International Spirits Challenge. Značka Nestville staví na kvalitních lokálních surovinách, kterým vévodí křišťálově čistá voda bohatá na minerály. Užijte si nezaměnitelnou chuť a originalitu kvalitní whisky ze Slovenska. 



Kvalitní whisky ze Slovenska, která má co nabídnout  

Tak už jsme si nějak zvykli, že si u nás můžete koupit pravou a dobrou českou whisky. Naším sousedům to trvalo o něco déle, ale čekání se vyplatilo. Nestville je první slovenská whisky, která je sice zatím mladá, ale pomalu nabírá na síle. Má totiž z čeho brát. Základem jsou poctivý přístup výroby a kvalitní suroviny, které slovenská krajina nabízí. Jen je umě využít. 

Slovenská whisky navazuje na místní tradici lihovarnictví

Ono to není jenom tak, říci si, že teď prostě vypálíte kvalitní slovenskou whisky. Kdyby to bylo tak prosté, měla by každá palírna ve své nabídce nejlepší evropskou whisky. Značka Nestville čerpá z bohaté lihovarnické historie, která trvá přes 260 let. 

Nestville Distillery sídlí ve vesničce Hniezdno, která se nachází co by kamenem dohodil nejstaršího zachovaného slovenského lihovaru z 18. století. Náhoda? Kdepak. Tradice, která předurčuje kvalitu slovenské whisky Nestville. 

Suroviny pro výrobu kvalitní whisky, které můžeme závidět

Slovensko je hornatou zemí, kde o zajímavé přírodní zdroje není nouze. Jedním z hlavních důvodů pro vznik první whisky ze Slovenska byla křišťálová tatranská voda, která je bohatá na vápník, hořčík a železo. Tohle minerální složení je základním kamenem úspěchu značky. I když můžete chuť změnit stařením v různých sudech, pro top whisky je typické, že voda dodává jedinečnou chuť a stálost. 

Další důležitou složkou pro výrobu kvalitní whisky jsou obilniny. Ty pro Nestville se pěstují v nadmořské výšce 700 metrů. Značka Nestville dbá na tradiční způsob výroby sladu ručním postupem. Nestville whisky prochází sedmi kolonovou destilací, která se nevyužívá nikde jinde na světě. 

Zrání nejlepší slovenské whisky

Whisky z Nestville Distillery zraje v sudech z kvalitního amerického bílého dubu pocházejícího přímo z Kentucky. Destilérka dále používá také sudy z bílého evropského dubu nebo sudy po sherry. Vypalování sudů pro zrání slovenské whisky probíhá při teplotě 185 °C po dobu 16 minut, pěkně tradičně ohněm. Všechny sudy v Nestville Distillery jsou tak parádně aromatické. 

Chuť slovenské whisky Nestville 

Když sečtete pečlivé postupy výroby slovenské whisky Nestville, vyjde vám z toho velmi jemná a hebká chuť s tóny vanilky, sladu, obilí a kouře. Nezáleží na tom, jestli jste v koštování whisky začátečníci, nebo ostřílení mazáci. Značka Nestville má něco pro každého. Například whisky Nestville Blended je pro každého. Nestville Cherry nebo Nestville Master Blender 8y zase pro zkušenější. 

Ocenění první whisky ze Slovenska

Kvalitu slovenské whisky Nestville potvdily úspěchy na světové soutěži International Spirits Challenge 2021. 3roční Nestville Whisky Blended získala bronzovou medaili a Nestville Whisky Single Barrel dokonce stříbrnou. Velký úspěch pro malou destilérku ze Slovenska.