skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
La Hechicera
La Hechicera je mladá kolumbijská značka, která vyrábí rumy klasického španělského stylu. Tahle rumová čarodějka zná tajemství toho, co se děje mezi sudem, rumem a časem. La Hechicera si zakládá na tom, že jejich rumy putují ze sudu rovnou do láhve, nic mezi tím. A jsou vskutku čarovné. Ne náhodou si značka v roce 2013 odvezla ze San Francisca titul rumu roku.
Prozkoumejte tyhle parádní kolumbijské rumy a podlehněte jejich kouzlu. Vyzkoušejte La Hechicera Solera 21 nebo experimentální limitované edice.
Kolumbijský rum oslavující přírodní krásy a kulturu
Kolumbie je krásná rozmanitá země, plná inspirace. Leží mezi dvěma oceány a třemi pohořími. Rumy La Hechicera jsou oslavou nejen přírodních krás, ale také místní kultury a historie zahalené mystikou. Samotní zakladatelé značky říkají, že pravda je tady často mnohem zvláštnější než fikce. Název značky La Hechicera by se dal volně přelžit jako “čarodějka”. Ochutnejte jeden z těchto parádních kolumbijských rumů a zjistíte, proč se tak jmenuje.
Značka, která vznikla teprve v roce 2011
Značka La Hechicera je poměrně mladá a tak se zatím neřadí mezi top rumy na světě. Ale její čas teprve příjde… Značku založili v roce 2011 Martamaria Carrillo a sourozenci Laura a Miguel Riascos. Nejsou to ovšem žádní nováčci, protože navazují na více než 20letou tradici výroby kolumbijského rumu v rodinné destilérce Casa Santana. Rodina začala nejdříve s pěstováním banánů (na to odkazuje rum La Hechicera Serie Experimental No.2 Banana Infused). Pak tři generace vyráběly rumy s nekompromisní oddaností kvalitě a chuti. Cestováním po Karibiku, získáváním nejlepšího syrového alkoholu, hledáním nejlepších sudů a zaměstnáváním nejtalentovanějších tvůrců rumů si rodina vytvořila základnu pro výrobu s velmi bohatou historií a skvělou kvalitou.
Mistrovský blend vznikající mícháním v systému solera
Rumy La Hechicera jsou mistrovským blendem vznikajícím mícháním v systému solera z 12 až 21letých kubánských, kolumbijských a středoamerických rumů. Už krátce po uvedení na trh získal řadu ocenění a stal se jedním z nejlépe hodnocených rumů. Tenhle kvalitní kolumbijský rum zraje v sudech z bílého amerického dubu. Můžete tak očekávat hluboký dřevitý rum s tóny typickými pro Karibik.
Na proces zrání a míchání rumů La Hechicera dohlíží od roku 2002 japonsko-kubánský master blender Giraldo Mituoka Kagana. Giraldo začal svou kariéru řezáním cukrové třtiny během kubánské revoluce. Postupným zdokonalováním svých znalostí o cukru a destilátech z cukrové třtiny se vypracoval až na uznávaného master blendera.