La Hechicera

La Hechicera s dárkem

La Hechicera je mladá kolumbijská značka, která vyrábí rumy klasického španělského stylu. Tahle rumová čarodějka zná tajemství toho, co se děje mezi sudem, rumem a časem. La Hechicera si zakládá na tom, že jejich rumy putují ze sudu rovnou do láhve, nic mezi tím. A jsou vskutku čarovné. Ne náhodou si značka v roce 2013 odvezla ze San Francisca titul rumu roku

Prozkoumejte tyhle parádní kolumbijské rumy a podlehněte jejich kouzlu. Vyzkoušejte La Hechicera Solera 21 nebo experimentální limitované edice


POZOR SOUTĚŽ: Vyrazte s La Hechicera na letošní ročník pražského Rumfestu. Stačí do 29. dubna 2024 koupit jakoukoli láhev La Hechicera a my vás automaticky zařadíme do soutěže o 5x 2 vstupenky na Rumfest. Výherce vyhlásíme na čarodějnice, tedy 30. dubna.


+
Dárek
La Hechicera Solera 21 0,7l 40%
SKLADEM > 5 Ks a ihned na 1 prodejně 1 069 Kč s DPH
Do košíku
 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem
 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem
 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem

Kolumbijský rum oslavující přírodní krásy a kulturu

Kolumbie je krásná rozmanitá země, plná inspirace. Leží mezi dvěma oceány a třemi pohořími. Rumy La Hechicera jsou oslavou nejen přírodních krás, ale také místní kultury a historie zahalené mystikou. Samotní zakladatelé značky říkají, že pravda je tady často mnohem zvláštnější než fikce. Název značky La Hechicera by se dal volně přelžit jako “čarodějka”.  Ochutnejte jeden z těchto parádních kolumbijských rumů a zjistíte, proč se tak jmenuje. 

Značka, která vznikla teprve v roce 2011

Značka La Hechicera je poměrně mladá a tak se zatím neřadí mezi top rumy na světě. Ale její čas teprve příjde… Značku založili v roce 2011 Martamaria Carrillo a sourozenci Laura a Miguel Riascos. Nejsou to ovšem žádní nováčci, protože navazují na více než 20letou tradici výroby kolumbijského rumu v rodinné destilérce Casa Santana. Rodina začala nejdříve s pěstováním banánů (na to odkazuje rum La Hechicera Serie Experimental No.2 Banana Infused). Pak tři generace vyráběly rumy s nekompromisní oddaností kvalitě a chuti. Cestováním po Karibiku, získáváním nejlepšího syrového alkoholu, hledáním nejlepších sudů a zaměstnáváním nejtalentovanějších tvůrců rumů si rodina vytvořila základnu pro výrobu s velmi bohatou historií a skvělou kvalitou.

Mistrovský blend vznikající mícháním v systému solera

Rumy La Hechicera jsou mistrovským blendem vznikajícím mícháním v systému solera z 12 až 21letých kubánských, kolumbijských a středoamerických rumů. Už krátce po uvedení na trh získal řadu ocenění a stal se jedním z nejlépe hodnocených rumů. Tenhle kvalitní kolumbijský rum zraje v sudech z bílého amerického dubu. Můžete tak očekávat hluboký dřevitý rum s tóny typickými pro Karibik. 

Na proces zrání a míchání rumů La Hechicera dohlíží od roku 2002 japonsko-kubánský master blender Giraldo Mituoka Kagana. Giraldo začal svou kariéru řezáním cukrové třtiny během kubánské revoluce. Postupným zdokonalováním svých znalostí o cukru a destilátech z cukrové třtiny se vypracoval až na uznávaného master blendera.