Zubří

Rodinná pálenice Zubří vyrábí skvělé české destiláty v samotném srdci Valašska, kde s láskou a péčí navazují na dlouholetou tradici výroby. Destiláty Zubří stojí na nejlepším ovoci, vypěstovaném převážně lokálními farmáři. To se pak šetrně zpracovává a několikrát destiluje pro absolutní čistotu chuti. Výsledkem jsou skvělé, ryze české pálenky.

Vyzkoušejte slivovici Zubří. Samotnou, nebo v základu dokonale vyváženého medovo-bylinného likéru Valašské kapky. Vybírat můžete také z originálních destilátů, jako je vyhlášený Gin z láhve nebo vítěze Czech National Spirits Competition v kategorii Český GIN roku 2022Gin Hafera. V nabídce pálenice najdete také mimořádně vyvedenou třešňovicihruškovici či méně časté lahůdky – šípkovici​ či bezovici.


Williams Zubří 0,5l 42%
SKLADEM 1 Ks a ihned na 1 prodejně 619 Kč s DPH
Do košíku
Zubří Gin 0,5l 42%
SKLADEM 2 Ks 799 Kč s DPH
Do košíku
Slivovice Zubří 0,5l 50%
Dočasně nedostupné a ihned na 1 prodejně 599 Kč s DPH
Do košíku
Bezovice Zubří 0,5l 42%
Dočasně nedostupné 625 Kč s DPH
Do košíku
Třešňovice Zubří 0,5l 50%
Dočasně nedostupné 616 Kč s DPH
Do košíku
Meruňkovice Zubří 0,5l 50%
Dočasně nedostupné 645 Kč s DPH
Do košíku
Višňovice Zubří 0,5l 42% L.E.
Dočasně nedostupné 615 Kč s DPH
Do košíku
Kdoulovice Zubří 0,5l 42%
Dočasně nedostupné 614 Kč s DPH
Do košíku
Hruškovice Zubří 0,5l 40%
Dočasně nedostupné 359 Kč s DPH
Do košíku
Slivovice Zubří 0,5l 40%
Dočasně nedostupné 355 Kč s DPH
Do košíku
Valašské kapky Zubří 0,5l 36%
Dočasně nedostupné 459 Kč s DPH
Do košíku
 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem

Pálenky – tekuté ovoce s dlouhou historií

Pálení ovoce má v Čec​hách a na Moravě dlouhou tradici. A možná by vás překvapilo, jak moc. První záznamy o destilaci ovoce se objevují už ve 14. a 15. století. Jistě si vzpomenete na oblíbený český film Pekařův císař, kde se slivovice vyrábí v alchymistické laboratoři za časů Rudolfa II. Patláma, patláma a žbrluch​, piju to, chutná to. 

Zpočátku se tekutého ovoce využívalo zejména jako léčiva. V 16. století se palírnictví rozšířilo a farmáři začali zpracovávat přebytky své úrody nejprve pro vlastní potěšení a brzy i pro komerční účely. Moravská slivov​​ice se stala pojmem široko daleko. A pálily se nejen švestky, ale i další lokální ovoce – jablka, hrušky, třešně nebo dnes znovu objevená historická plodina – kdoule.

V 19. století se objevily první velké palírny, které produkovaly ovocné destiláty ve velkém objemu. Tradice soukromého pálení ale nikdy nezanikla. Dodnes vám každý Moravák řekne, že nejlepší ovocné pálenky jsou ty domácí. S rostoucí oblibou minipivovarů a rodinných vinařství přišla i zlatá éra malých rodinných palíren, mezi které patří i Pálenice Zubří.