skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Zubří












Rodinná pálenice Zubří vyrábí skvělé české destiláty v samotném srdci Valašska, kde s láskou a péčí navazují na dlouholetou tradici výroby. Destiláty Zubří stojí na nejlepším ovoci, vypěstovaném převážně lokálními farmáři. To se pak šetrně zpracovává a několikrát destiluje pro absolutní čistotu chuti. Výsledkem jsou skvělé, ryze české pálenky.
Vyzkoušejte slivovici Zubří. Samotnou, nebo v základu dokonale vyváženého medovo-bylinného likéru Valašské kapky. Vybírat můžete také z originálních destilátů, jako je vyhlášený Gin z láhve nebo vítěze Czech National Spirits Competition v kategorii Český GIN roku 2022, Gin Hafera. V nabídce pálenice najdete také mimořádně vyvedenou třešňovici, hruškovici či méně časté lahůdky – šípkovici či bezovici.
Pálenky – tekuté ovoce s dlouhou historií
Pálení ovoce má v Čechách a na Moravě dlouhou tradici. A možná by vás překvapilo, jak moc. První záznamy o destilaci ovoce se objevují už ve 14. a 15. století. Jistě si vzpomenete na oblíbený český film Pekařův císař, kde se slivovice vyrábí v alchymistické laboratoři za časů Rudolfa II. Patláma, patláma a žbrluch, piju to, chutná to.
Zpočátku se tekutého ovoce využívalo zejména jako léčiva. V 16. století se palírnictví rozšířilo a farmáři začali zpracovávat přebytky své úrody nejprve pro vlastní potěšení a brzy i pro komerční účely. Moravská slivovice se stala pojmem široko daleko. A pálily se nejen švestky, ale i další lokální ovoce – jablka, hrušky, třešně nebo dnes znovu objevená historická plodina – kdoule.
V 19. století se objevily první velké palírny, které produkovaly ovocné destiláty ve velkém objemu. Tradice soukromého pálení ale nikdy nezanikla. Dodnes vám každý Moravák řekne, že nejlepší ovocné pálenky jsou ty domácí. S rostoucí oblibou minipivovarů a rodinných vinařství přišla i zlatá éra malých rodinných palíren, mezi které patří i Pálenice Zubří.