Irish Mist je irský likér na bázi medu a bylinek. Vyvinul se během 2. světové války, kdy se ingredience potřebné k výrobě whisky Glen Mist ve válečném Skotsku jen obtížně sháněly – především obilí. Výroba byla proto přenesena do neutrálního Irska, do palírny Tullamore. Místo skotské whisky se začala ve směsi používat irská whisky. V roce 1963, když už bylo dávno po válce, se Glen Mist vrátil do Skotska, ale výroba irského likéru pokračovala pod novým jménem - Irish Mist.

Tento likér si záhy získal uznání a je vychutnáván na celém světě. Značku nyní vlastní a distribuuje skupina C & C.

Irish Mist používá stejný obecný recept jako Drambuie a Glen Mist - míchá whisky s medem a bylinkami, čímž nápoji dodá sladkou a komplexní chuť. Pokud se vám irská whisky zdá drsná nebo silná, zkuste jako alternativní (a lahodný) digestiv po večeři Irish Mist. Nápoj je velmi hřejivý a uklidňující, doporučuje se pít čistý, bez ledu, za chladných zimních večerů - med a bylinky se dokonale mísí s irskou whisky a vytváří tak speciální, vyrovnanou hřejivost. Pokud se cítíte skutečně uvolněně, zkuste tento nápoj s kávou nebo kávu úplně vypusťte a prostě nahřejte likér a na něj dejte kopec husté smetany. Vznikne tak fantastická kombinace!