Dubonnet je sladký, aromatizovaný vinný aperitiv. Je to v podstatě směs vína, bylin a koření včetně malého množství chininu.

Dubonnet začal být vyráběn a distribuován roce 1846 Josephem Dubonnetem a to v reakci na vypsanou hospodářskou soutěž, kterou se francouzská vláda snažila najít způsob, jak do francouzských zahraničních legionářů dostat chinin, který se užíval v severní Africe jako lék proti malárii, ale v samotném podání byl pro vojáky příliš hořký.

Značkový Dubonnet převzala v roce 1976 společnost Pernod Ricard. Dnes se pije většinou jako součást mnoha koktejlů nebo v kombinaci s nějakou limonádou. K dispozici je v červené, bílé a zlaté (příchuť vanilky a pomeranče) variantě.


 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem
 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem