Caves Bailly Lapierre

Sklepy Bailly Lapierre sdružují 430 vinařů, kteří vozí hrozny pro výrobu Crémant de Bourgogne.
Průměrná roční produkce činí 25 000 hektolitrů, tedy více než 3 miliony lahví.
Crémanty Bailly Lapierre spojují eleganci odrůd hroznů, které jsou slávou Burgundska, s jemností šumění. Těží z kontrolovaného označení původu, které potvrzuje jejich vysokou úroveň kvality, potvrzenou četnými medailemi a rostoucím mezinárodním uznáním.

Stejně jako u takzvaných „tichých“ vín je kvalita hroznů a tedy práce ve vinici základem dokonalosti Crémants Bailly Lapierre. Každá z fází přeměny hroznů na Crémant je předmětem pečlivé péče:

• ruční sklizeň
• převážení hroznů v malých bedenách, aby byla zachována jejich celistvost
• pneumatické lisy, aby se dosáhlo šetrného lisování
• základní mošt dán 150 kilogramy hroznů na 100 litrů šťávy
• zrání lahví po dobu 16 až 18 měsíců (v závislosti na ročníku)