Víno Marcinčák

Petr Marcinčák je vinař s jasnou filozofií a vizí. Jako první z vinařů v roce 2008 začal na všech svých vinicích hospodařit ekologicky a stal se největším tuzemským biovinařem.

Vinice vinařství Víno Marcinčák jsou obdělávány v souznění s přírodou, s maximálním důrazem na šetrný ekologický přístup při pěstování révy. Geologické podloží viničních tratí tvoří převážně třetihorní mořské sedimenty. Podloží je tvořeno vápenitými jíly a štěrky s velkým obsahem vápencových valounů. Veškeré hrozny jsou každoročně sklízeny ručně v BIO kvalitě. Při výrobě je kladen důraz na přirozenost a jedinečnost, která je dána výjimečností vyhlášených viničních tratí.

Všechna vína mají BIO certifikaci a jsou též vhodná pro vegany.

Nesou také několikanásobné ocenění BIO VÍNO ROKU prestižní soutěže BIO POTRAVINA ROKU.

Specialitou vinařství jsou oranžová vína, výběry z cibéb, vína ledová a slámová. Právě v kategorii sladkých slámových a ledových vín patří Víno Marcinčák k nejlepším vinařstvím u nás. Specialitou, kterou nikde jinde neochutnáte, je levandulové víno.