Takamaka rumy

Takamaka rumy

Seychely, to jsou pohádkové pláže a místo pro luxusní dovolenou. Seychely jsou ale taky domovem parádních rumů Takamaka z palírny Trois Frères, kterou v roce 2002 založili bratři Richard a Bernard d’Offay. Začali s originálními recepty, které měli v kapse po svém dědečkovi, a s velkým snem o vlastní palírně. A protože to měli chlapci v hlavě pěkně srovnaný, hned při první účasti na  International Spirit Challenge 2012 brali z prestižní světové soutěže 2 bronzové medaile – za Takamaka St. André 8 year old Rum a Takamaka St. André Vesou Rum. Tohle je jasný důkaz kvality. 

Značka Takamaka vlítla na scénu se seychelským rumem Takamaka Bay Dark Rum. Tuhle lahodu s příchutí karamelu a vanilky si místní natolik oblíbili, že se stala nejenom ostrovní klasikou. Následovaly Takamaka Bay White Rum nebo Takamaka Extra Noir Aged a další rumy, které mají společnou jednu věc. 

Takamaka rumy se vyrábějí z cukrové třtiny z ostrova Mahé, která vyniká vysokým obsahem cukru a šťávy. Ihned po sklizni je třtina co nejrychleji zpracována, aby si udržela maximální množství šťávy (cukerná šťáva má zelenou barvu a místní ji nazývají "Vesou"). Po kvašení se po dobu čtyř až pěti dní Takamaka rumy trojnásobně destilují po malých dávkách, aby pak ještě 3 měsíce odstály v ocelových nádržích – tahle pauzička dává rumům čas k odpaření nestabilních částic a zařizuje typickou jemnost Takamaka. 

Po dochucování a finálním zrání v sudech z amerického dubu jsou na světě seychelské rumy Takamaka, se kterými si užijete pořádný kus exotiky, kdykoliv dostanete chuť.


 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem
 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem
 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem