Svachovka

Svachovka je krásné místo ukryté poblíž Českého Krumlova, kde výroba destilátů jenom kvete. V řemeslné destilérce Svach vládne mistr palírník Lukáš Andrlík, který do světa pouští vynikající ovocné pálenky, přírodní likéry, brandy, českou whisky a další zajímavé destiláty většinou v malých šaržích nebo limitovaných edicí. Za zmínku stojí také hotové míchané drinky, pro jejichž přípravu nemusíte hnout prstem. Vybírejte a užívejte si parádní pití ze Svachovky.



Svachovka – komplex manufaktur na Svachově dvoře

Destilérka Svach leží na místě zvaném Svachův dvůr. Najdete tady taky rybník Glokáč, pěkný les a jednu hodně starou studnu, která dala jméno české Old Well Whisky. Je to taková malá osada, kde je všechno dobré pohromadě – destilérka, pivovar, čokoládovna a hotel. Svachovka vznikla s nadšením, které bylo plné okamžitých nápadů a dlouhodobého plánování. Jakmile ochutnáte nějaké pití ze Svachovky, nasajete místní pohodovou atmosféru. 

Ovocné pálenky Svach plné zkušeností z Moravy

S ovocnými destiláty Svach nešlápnete vedle. Master distiller Lukáš Andrlík si přivezl zkušenosti z Moravy a pálí vynikající hruškovice, slivovice, meruňkovice a další. Zajímavé jsou také zlaté pálenky, které dozrávají v dubových sudech a mají vytříbený chuťový charakter. V destilérce Svach umí taky krásné speciality jako je jeřabinka, pivovice nebo malinovice. 

Fermentace kvasu je pečlivě hlídaná a řízená v nerezových kvasných tancích. A když je kvalitní kvas a šikovný mistr palírník, to se to pak pije… 

Česká whisky ze Svachovky – Old Well Whisky

Česká whisky z destilérky Svach je v rozpuku. Teprve v roce 2017 vydala Svachovka svou první edici mladého destilátu, který sice ještě nebyl whisky, ale byl to první krok k Old Well Whisky. Ale ještě před tím si místní mistři jezdili pro inspiraci a pro rady přímo do Skotska, aby tahle česká whisky měla úroveň. 

Rmut je připravovaný podle receptury pivovaru Glokner a Old Well Whisky se vyrábí tradiční skotskou cestou dvoukolového systému pálení. A když jde o staření, má tahle česká whisky k dispozici takové parády, jako třeba sudy po Jack Daniel´s, sherry, portském nebo třeba sudy z dubu Mizunara. Navíc sudy odpočívají v původním sklepě, ve kterém panuje přirozená vlhkost. Česká Old Well Whisky už teď chutná, ale těšit se můžeme na další a další přírůstky různého stáří a finišování.

Exkluzivní přírodní likéry Svach macerované za studena

Kolem destilérky Svach bují příroda, tak proč ji nevyužít pro výrobu parádní přírodních likérů bez použití umělých aromat, barviv a cukrů. Plody jsou ručně sbírány, tříděny a macerace probíhá za studena pro zachování blahodárnosti vitamínů a dalších látek. Exclusive Likér Malina, Rakytník, Aronie nebo třeba Ostružina stojí za ochutnání. 

Míchané alkoholické drinky Svachovka – hotové a bez práce

Jestli nechce mít doma hromadu suroviny pro míchání alkoholických drinků, vybavte se hotovými koktejly od Svachovky. Můžete je mít v plechovkách nebo ve skle, vždy v několika variantách a vždy z alkoholu vyrobeného právě v téhle destilérce. Užijte si vymazlený Pink Gin, Skinny Bitch nebo třeba Moscow Mule. Stačí nachladit, odjistit a vychutnávat.