SAMAI

Objevte asijskou exotiku v podobě prémiových kambodžských rumů SAMAI, které se vyrábějí z místní kvalitní cukrové třtiny od roku 2014. SAMAI znamená v khmerštině „moderní”, což dokonale sedí. SAMAI Distillery je totiž jedinou prémiovou značkou z Kambodži. V SAMAI je kladen důraz na pečlivou fermentaci, destilaci, zrání i filtraci. Díky tomu značka za rumy SAMAI Gold Rum nebo SAMAI Kampot Pepper Rum posbírala pěknou řádku světových medailí. Vychutnejte si parádní rumy, jejichž kvalita je založená na prvotřídní melase.


SAMAI Gold 0,7l 41%
SKLADEM 4 Ks 1 259 Kč s DPH
Do košíku
 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem
SAMAI PX Rum Liqueur 0,7l 38%
SKLADEM > 5 Ks 2 259 Kč s DPH
Do košíku
 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem
 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem
SAMAI White Rum 0,7l 41%
SKLADEM > 5 Ks 1 079 Kč s DPH
Do košíku
 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem
 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem

Zakladatelé SAMAI odhalili potenciál místní třtiny

SAMAI Rum Distillery je prvním výrobcem prémiového rumu v Kambodži. Lihovar byl založený v roce 2014 v Phnompenhu dvojicí Daniel Pacheco a Antonio Lopez de Haro. Tihle dva totiž dobře věděli, že místní cukrová třtina velmi kvalitní a dokážou s ní velké věci. Brzy se začalo dařit. Rumy SAMAI získaly za svou krátkou dobu na trhu několik cen, například na San Francisco World Spirits Competition, London International Spirits Challenge, Singapore World Spirits Competition a dalších.

Kambodžská třtina má špičkovou kvalitu, ale donedávna byla opomíjena. Původně odpadní produkt při výrobě cukru (melasa) obsahuje vysoký podíl nekrystalizovaných cukrů, ze kterých se dá připravit kvalitní kvas. V SAMAI dokáží melasu dobře vybrat a ještě lépe využít.

Pečlivé výrobní postupy, které dělají z rumů SAMAI špičku

Vše začíná u fermentace v nerezových tancích, která je zásadní pro finální vůni a chuť rumů SAMAI. Po dokončení řízené fermentace kvasu živými mikroorganismy přichází destilace tekutiny, která již obsahuje cca 10% alkoholu. Rumy SAMAI se destilují tradiční metodou pot still v měděných kotlích. I když tahle metoda zabere dost času a něco stojí, důraz je u SAMAI kladen na kvalitu a autenticitu chuti. Destilace probíhá v malých sériích a pod taktovkou ji má master distiller Moang Darachampich, dáma s vytříbenou chutí. 

Po destilaci následuje zrání. Každý rum SAMAI čeká něco jiného. Například dezertní rum SAMAI PX Rum Liqueur zraje 4 roky v dubových sudech po sherry Pedro Ximenez. SAMAI Gold Rum zase 3 roky ve speciálních sudech z francouzského a amerického dubu, v sudech po bourbonu a v sudech po sherry. Proto má každá z edice svou unikátní chuť. 

Ruční stáčení a etiketování rumů SAMAI

Nečekejte nějaký cinkavý zvuk výrobní linky. V SAMAI Distillery se lahvuje ručně, od nejmenších 0,05l lahviček po 0,7l klasiku. Stejně tak precizně probíhá polep etiket a zátkování. Rumy SAMAI jsou tak krásnou ukázkou toho, jak lze využít kvalitní místní suroviny a poctivou ruční práci k úspěchu. 

Vyberte si některý z prémiových rumů SAMAI a užijte si jejich exotický charakter. Rumy SAMAI chutnají samotné a v drincích září.