Saison

Objevte bohatou chuť rumů Saison z Francie. Základem blendů jsou kvalitní rumy z Barbadosu, Jamajky a Trinidadu destilované a stařené 5 let v tropech. Po jejich transportu do Evropy se dostanou pod šikovné ruce bratrů Tessendierů, které s nimi dále kouzlí mícháním a stařením v sudech po francouzském koňaku. Ochutnejte parádní rumy, ve kterých se krásně snoubí karibské a evropské tóny. 



Historie francouzské rumové značky Saison

Pevninská Evropa nevyniká zrovna ideálními podmínkami pro výrobu kvalitního rumu. Najdou se však takoví producenti, kteří si s tímhle hendikepem dokáží poradit. Jednou z nich je značka Saison. Původem je dům Tessendier zaměřený na destilaci  eaux-de-vie s využitím destilačních přístrojů Charentais. Jenže když se zaměřujete na prvotřídní koňaky, máte ve sklepích spoustu parádních dubových sudů vytvořených od nejlepších bednářů. 

Tak proč je nechat ležet ladem, když můžou posloužit ke zrání dobrého rumu, který lze pak částečně považovat za evropský? Podobná myšlenka už vešla v život se značkou Plantation. Existuje tady tedy určitá podobnost, ale každá značka vyrábí dobré rumy úplně jiného charakteru. 

Za rumy Saison stojí bratři Jérôme a Lilian Tessendierovi, kteří se do produkce rumů z Francie pustili se vší vervou a vášní. Své obrovské zkušenosti využívají v míchání a zrání rumů pocházejících z tropických koutů světa. 

Evropské rumy z karibskými kořeny

Saison rumy jsou dokonale vyladěnými blendy rumů původem z Trinidadu, Jamajky a Barbadosu. Master blender vždy vybírá různé šarže, které jsou destilovány a několik let stařeny ve své tropické domovině. Díky tomu jsou tyhle rumy z cukrové třtiny kvalitní a slouží jako skvělý základ pro další zušlechťování. 

Když sudy dobrého hnědého rumu připlují do Evropy, jsou dále míchány a stařeny ve starých francouzských sudech po koňaku po dobu až 5 měsíců. Díky tomuto procesu získávají rumy Saison krásně vyváženou a jemnou chuť. 

Saison = výrobní proces podle 4 ročních období

Zajímavostí během výrobu dobrých francouzských rumů Saison je, že se vyrábí ve čtyřech klíčových fázích (čtyři fáze jako čtyři roční období). Původ, staření, míchání a finišování. Každá z těchto fází navazuje na předchozí, stejně jako čtyři roční období. 

Tímto způsobem vznikají všechny rumy značky, stejně jako vlajková loď Saison Rum 6y, který je plný tónů vanilky, švestek a koření. Ochutnejte rumy, které se mohou se vší pokorou řadit mezi top rumy evropské produkce.