Rhum rhum

Rhum rhum je značka rumu, jak už napovídá samotný název. Značka Rhum Rhum vznikla v roce 2004, kdy Luca Gargano přivedl Gianniho Capovillu na ostrov Marie-Galante, aby ho přemluvil k výrobě „nejlepšího zemědělského rumu na světě“.

Gianni Capovilla, jeden z největších mistrů v oboru destilace kořalek a grappy, postavil svůj vlastní lihovar ve městě Rosa v oblasti Bassano již v roce 1986. Okouzlený Gianni přijal výzvu a souhlasil s tím, že naučí místní vyrábět jeho proslavený rum a předá tak svoje zkušenosti.

Rum se tak s jeho invencí začal vyrábět v palírně Bielle, vlastněné Dominiquem Thierrym.

V roce 2005 zde byl instalován první destilační přístroj, čímž dal v roce 2006 vzniknout společnosti Rhum Rhum Srl.

Druhý destilační přístroj následuje v roce 2007 a v roce 2008 je na trh uvedena první řada bílých rumů Rhum Rhum PMG Blanc s obsahem alkoholu 56 %.

Tento zemědělský rum vzniká fermentací šťávy z cukrové třtiny, která není na rozdíl od ostatních zemědělských rumů na trhu nikterak ředěná. Tato zvláštnost umožňuje šťávě uchovat si pravou hustotu, zachovat veškeré aromatické vlastnosti cukrové třtiny a tím vytváří původ bohatého a lahodného charakteru rumu Rhum Rhum.

Plnost aroma ještě více umocňuje fermentace trvající i 7 až 9 dní a rozvíjí tak potenciál cukrové třtiny pěstované tradičním způsobem. K samotné dvojí destilaci dochází přímo v areálu lihovaru Bielle, a to ve dvou malých měděných destilačních přístrojích s vodní lázní s kapacitou 300 l a 1200 l pocházejících z Müllerovy dílny.

Díky tradičnímu pěstování cukrové třtiny se na ostrově Marie-Galante podařilo zachovat i takové odrůdy, které se již dnes nikde jinde nevyskytují. K nejrozšířenějším druhům se řadí červená cukrová třtina a „B47.258“, třtina pěstovaná od roku 1947.

Ochutnejte tento jedinečný rum, který nesmí chybět ve vaší sbírce.