Rhum J.M

Ulovte si jednu z úžasných rumových perel Martiniku. Značka Rhum JM těží při výrobě rumu z dlouholeté tradice, ideálního tropického podnebí a bohaté úrodné půdy. Vychutnejte si rumy, které vynikají svěžestí a čistotou. Nic podobného jinde na světě nenajdete. Vyzkoušejte třeba vyzrálý Rhum J.M Vieux XO nebo specialitu navrženou pro míchané drinky, Rhum J.M Vieux Épices Créoles


 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem
 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem
 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem
 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem
 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem
 
A je to v košíku!
1 Ks Cena celkem

Od cukrovaru k prémiovému výrobci výtečného karibského rumu

Všechno to začalo na konci 18. století. Antoine Leroux-Préville získal na Martiniku panství a nechal na něm vybudovat cukrovar. Cukrovar pojmenoval jako “Fonds-Préville”. V roce 1845 se tady objevil obchodník Jean-Marie Martin, který měl s cukrovarem trochu jiné úmysly. Přestavěl ho na lihovar. Uvědomoval si, že v těchto podmínkách může vznikat vynikající rum. Jeho iniciály se ve značce martinického rumu používají dodnes. 

I když byl v roce 1912 lihovar prodán, nový majitel Gustave Crassous zůstal věrný tradici vyrábět zde kvalitní karibské rumy, naštěstí. Spojily se dvě panství a vzniklo celkem 400 hektarů půdy pro pěstování místní cukrové třtiny. 

Podmínky, které karibskému rumu J.M svědčí

Destilérku J.M byste našli v severní části ostrova, na úpatí hory Pelée. Panují tady perfektní podmínky pro výrobu rumu. Oblast je pověstná úrodnou sopečnou půdou, která je pro pěstování cukrové třtiny dokonalá. Další místní předností je pramenitá sopečná voda,  která je velmi bohatá na minerály a pochází z útrob Mount Pelée.Když tohle spojíte s tradicí a uměním, musí to z toho prostě vzniknout luxusní karibský rum. 

Postup výroby rumů Rhum J.M

Tajemství kvality karibských rumů J.M je ukryté už ve sklizni. Třtina se totiž do jedné hodiny drtí, aby byla ihned k dispozici čerstvá šťáva pro kvašení. Ta je extrémně čistá a svěží. Jinde na světě taková není. 

Rumy J.M se destilují ve 2 tradičních kreolských kolonách na 72%, aby zachytili přírodní květinové vůně a bohaté ovocné příchuti jejich cukrové třtiny. Pokračuje pečlivý výběr sudů, aby každý rum získal svůj unikátní charakter. Po seškrábnutí zuhelnatělé vrstvy se odhalí dřevo, a tím se uvolní nové chutě a třísloviny (taniny) z dubu, které dodávají rumům typickou barvu i chuť.