Zacapa je jediný rum, který se nachází v „Síni slávy karibských rumů.“ Je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2 333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon a Sherry Pedro Ximenez. Ron Zacapa Centenario 23 je vyráběn z těch nejpečlivěji vybíraných rumů o průměrném stáří 23 let, které jsou následně blendovány po dobu minimálně jednoho roku. Tento rum je odborníky všeobecně pokládán za „Best in the World“.
skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Zacapa Centenario 23y 0,05l 40%
V PRAZE
A IHNED K ODESLÁNÍ
PO PRAZE DO 90 MINUT
NÁKUPU NAD 5 000 Kč
Domovinou rumů Zacapa Centenatrio je město Zacapa, nacházející se na východu Guatemaly 229 metrů nad mořem. Bylo založeno v roce 1876 jako železniční zastávka a velmi brzo se rozrostlo o nové obyvatele, zejména z řad cestovatelů. První rum Cententario byl vyroben právě při 100. výročí od založení osady Zacapa.
Plantáže s cukrovou třtinou, ze kterých se vyrábí rum, jsou na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Díky unikátní kombinaci mikroklimatu, půdy a teploty se podle výrobce jedná o nejlepší plantáž cukrové třtiny na světě. Specialitou destilerie Zacapa je to, že k výrobě rumů nepoužívá na rozdíl od ostatních výrobců melasu, ale panenský sirup. Při kvašení je využíván speciální kmen kvasinek z ananasu, které dodávají řadě rumů Zacapa jejich nezaměnitelné aroma.
Zrání sudů probíhá v nadmořské výšce 2333 m v lokalitě „The House Above the Clouds“. Destilerie používá jedinečný způsob zvaný " Sistema Solera", převzatý ze zrání Sherry. Zrání probíhá systémem Solera, který spočívá v tom, že se postupně míchají rumy různého stáří v sudech, kde dříve zrály americké whiskey, jemné sherry a delikátní vína. Z každého typu sudu tak získává rum část jeho aroma, z čehož v kombinaci s unikátními podmínkami řídkého vzduchu a nižšího atmosférického tlaku vzniká rum ojedinělých kvalit.