Zacapa Centenario 15 je vyráběn z pečlivě vybíraných rumů o průměrném stáří 15 let, které jsou následně blendovány systémem Solera po dobu minimálně jednoho roku. Rumy Zacapa jsou v Guatemale vyráběny destilací z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zrají v nadmořské výšce přes 2.000 m.n.m v dubových sudech , ve kterých zrál dříve bourbon, sherry Pedro Ximenez, portské nebo koňak. Díky tomu vzniká rum výjimečné kvality.
skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Zacapa Centenario 15y 0,05l 40%
V PRAZE
A IHNED K ODESLÁNÍ
PO PRAZE DO 90 MINUT
NÁKUPU NAD 5 000 Kč
Domovinou rumů Zacapa Centenatrio je město Zacapa, nacházející se na východu Guatemaly 229 metrů nad mořem. Bylo založeno v roce 1876 jako železniční zastávka a velmi brzo se rozrostlo o nové obyvatele, zejména z řad cestovatelů. První rum Cententario byl vyroben právě při 100. výročí od založení osady Zacapa.
Plantáže s cukrovou třtinou, ze kterých se vyrábí rum, jsou na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Díky unikátní kombinaci mikroklimatu, půdy a teploty se podle výrobce jedná o nejlepší plantáž cukrové třtiny na světě. Specialitou destilerie Zacapa je to, že k výrobě rumů nepoužívá na rozdíl od ostatních výrobců melasu, ale panenský sirup. Při kvašení je využíván speciální kmen kvasinek z ananasu, které dodávají řadě rumů Zacapa jejich nezaměnitelné aroma.