Irská single malt whisky Waterford Ballykilcavan: Edition 1.1 je prvním vydáním whisky vyrobené z ječmene vypěstovaného Davidem Walsh-Kemmisem v hrabství Laois na farmě Ballykilcavan. Destilace proběhla v roce 2016 a whisky zrála v sudech z amerického a evropského dubu, než byla lahvována v roce 2020 v síle 50%. Celkem bylo stočeno pouze 8 640 lahví.
Po přivonění ucítíte brusinky, červený rybíz, hrozny a čerstvě posekanou trávu. V chuti se přidají vařené banány s třtinovým cukrem, svařené víno a skořice. Závěr je poměrně suchý.
Poté, co odvedl Mark Reynier spoustu práce v palírně Bruichladdich, kde se mimo jiné zaměřoval na vliv místního klimatu na výsledný charakter whisky, se vrhnul do zcela nové kapitoly. Ze Skotska se přesunul do Irska, kde v palírně Waterford nadále dokazuje světu, jaký vliv má lokální klima na výslednou whisky. Konkrétně se zaměřuje na ječmen, a tedy se nám z jeho rukou dostávají na trh single malt whisky, které mají na láhvi uvedeno tzv. „single farm origin“. Unikátní projekt je postavený na jednotlivých farmách dodávajících ječmen do palírny. Každé jedno lahvování ze série Single farm origin obsahuje whisky vyrobenou z ječmene z jedné jediné farmy. Všechny jsou poblíž palírny Waterford, přesto je půda všude malinko odlišná a stejně tak je každý ječmen jiný. No a tím pádem i každá whisky je jiná. Unikátnost Mark podtrhuje i nápisem „whisky“ na lahvích, kde ignoruje písmenko „e“, jinak zcela běžně používané pro irskou whiskey. To je zkrátka Mark Reynier a jeho terroir.