Španělské červené víno z vinařské oblasti Rioja Alavesa stojí na vyladěné kombinaci tradičních odrůd, kde dominuje Tempranillo. Ty mu propůjčují temně rudou barvu s fialovými odlesky a aroma tmavého ovoce. Zrání po dobu 22 měsíců v dubových sudech (70% francouzské, 30% americké) se postaralo o dřevité tóny a jemně pikantní nádech. Závěrečné dozrávání 18 měsíců v lahvi před uvedením na trh.
Vůně je intenzivní s vůní zralého červeného ovoce v kombinaci s nuancemi karamelu, koření a kouře ze sudu. Chuť je dobře strukturovaná a vykazuje tóny podobné těm na vůni, s komplexními stopami krásně zralého ovoce a dubu. Závěr je dlouhý a dále demonstruje schopnost vína pokračovat ve vývoji v láhvi po mnoho dalších let.
Pro nejlepší chuťový zážitek doporučujeme podávat jako doprovod k pernaté zvěřině, hovězím steakům nebo uzeninám.
Hodnocení:
James Suckling 94 bodů
Tim Atkin 93 bodů
Wine Enthusiast 91 bodů