Zajímavá lahev. Základem Togouchi 12y je totiž promyšlený blend vybraných skotských a kanadských whisky. Ty s japonskou přesností smíchali odborníci palírny Chugoku Jozo, výsledek umístili do dubových sudů a nechali dlouhá léta zrát v opuštěném železničním tunelu městečka Togouchi prefektury Hirošima. Díky tomuto procesu vznikla whisky s příjemně bohatou kouřovou a citronovou vůní, která se na jazyku rozvine v ovoce, koření a pomeranče. Závěr má Togouchi 12y opět citrusový s nepatrnou stopou vanilky.
skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Togouchi 12y 0,7l 40%
V PRAZE
A IHNED K ODESLÁNÍ
PO PRAZE DO 90 MINUT
NÁKUPU NAD 5 000 Kč
Japonská palírna Chugoku Jozo je odborníkem na saké. Whisky by tak od nich asi čekal jen málokdo. Přesto jí tady lidé rozumí. Hodně rozumí. A proto se Chugoku Jozo pustila do malého experimentu.
Co se stane, když smícháme vybrané skotské a kanadské whisky a necháme je zrát v japonských podmínkách?
Stala se Togouchi 12y. Pečlivý blend skotských a kanadských whisky, který dlouhá léta odpočíval v dubových sudech v nepoužívaném železničním tunelu města Togouchi. V tunelu dlouhém 361 metrů se stabilní teplotou 14 °C a vlhkostí vzduchu okolo 80 %. Což jsou jednoduše parádní podmínky pro zrání whisky.
A taky že ano. Výsledná dobrota má příjemně bohatou kouřovou a citronovou vůní, která se na jazyku rozvine v ovoce, koření a pomeranče. Závěr je opět citrusový s nepatrnou stopou vanilky.
Togouchi 12y.
Chutě Skotska, Kanady a Japonska.