Hrozny pochází z vybraných vinic oblasti Valpolicella z kopcovité oblasti v nadmořské výšce 150 - 300 metrů nad mořem. Cuvée z 80 % Corvina, 10 % Corvinone, 10 % Rondinella nejprve fermentuje při kontrolované teplotě 20 - 24 °C. Víno takto získané na konci prosince prochází přes slupky Amarone (proto ripasso). Následuje zrání v 5hl francouzských a amerických dubových sudech po dobu 12 měsíců. Víno má sytě červená barvu se světlými granátovými odlesky. Vůně je silná a koncentrovaná připomínající ovocný syrup, jemný nádech sladkého koření. Chuť je silná s příjemnými tóny zralého ovoce, doprovázené kořením a vanilkou, následované jemnými tříslovinami, které dodávají v závěru příjemnost a délku
Doporučujeme podávat ke zvěřině, výborné je k hovězímu masu nebo vyzrálým sýrům.
Valpolicella Ripasso Superriore Generation je víno z řady Generazion, jež oslavuje rodinu Tinazzi speciálním výběrem kvalitních vín z Benátska - Amarone della Valpolicella a Valpolicella Ripasso Superiore - a z Puglie - Primitivo di Manduria. Andrea, Giorgio a Francesca Tinazzi si vybrali vína, která je budou reprezentovat, a každou láhev osobně podepsali. Názvy vín jsou tvořeny jejich iniciálami a rokem narození.