„V každou roční dobu můžeš vyrazit do přírody, a když není zkažená člověkem, všechny ty ladem ležící ingredience kolem tebe se ti najednou složí a ona ti nabídne třeba gin…” Popsal svůj přístup k výrobě destilátů jeden ze zakladatelů značky Landcraft, Ondřej Kopička. Přesně v tom je krása malé řemeslné palírny, která se zaměřuje na malé šarže ginů, whisky, likérů a dalšího alkoholu vyráběného z vlastního medu a lokálně dostupných, často zapomenutých surovin, jako je ovoce ze starých sadů nebo volně rostoucí byliny a koření.
Jedním z majstrštyků palírny Landcraft je Tátův vermut. Prvočinitelem destilátu je jablko, které mistr palírník považuje za naprosto nejlepší ovoce. Roste všude a není třeba se o něj starat. Své o tom ví také Jan Abt, který založil cidérii Tátův sad a který zakládá vlastní sady se starými odrůdami a obnovuje tůně a remízy. A právě cider z těchto starších a vynikající odrůd posloužil jako základní surovina pro jedinečný Tátův vermut. Vermut, který v sobě spojuje vše nejlepší z české krajiny.