Základní surovinou pro výrobu Takamaka White je třtinová šťáva z ostrova Mahé, která je po sklizni rychle fermentovaná. Po třístupňové destilaci rum odpočívá 3 měsíce v nerezových tancích, aby se z něj odpařilo to, co tam nepatří.
Bílý rum Takamaka White je specifický v procesu dochucování. Po destilaci se do něj totiž nepřidávají žádné další přísady ani extrakty. Je pouze smíchaný s malým množstvím jiných seychelských destilátů. Díky tomu je zachována originální chuť získaná z místní cukrové třtiny. Odměnou je přirozená chuť, která si získala srdce milovníků rumů Takamaka, ale také nejedné poroty.
Rum Takamaka White získal v roce 2011 bronz na International Wine & Spirit Competition a o rok později stříbro na stejné soutěži. Porotu jistě uhranulo nekomplikované neutrální aroma, které zvolna přechází do vůně bílého kakaa, tropického ovoce a kokosové kůry. V chuti dominuje cukrová třtiny, které je doplněná o tóny vanilky, kakaa a kokosů.