Rum ze Seychel, to zní hodně exoticky. Nenechte se zmást. Ostrovy jsou domovem parádních rumů. A mezi nejoblíbenější a nejznámější se řadí značka Takamaka. Založili ji bratři Richard a Bernard d’Offay. Měli z čeho vycházet. Už jejich děda vyráběl rumy. A zanechal jim opravdu cenné dědictví, originální recepty na autentické seychelské rumy.
Základní surovinou pro výrobu seychelského rumu Takamaka Dark Spiced je třtinová šťáva z ostrova Mahé, která je po sklizni rychle fermentovaná. Po třístupňové destilaci odpočívá tenhle rum ze Seychelských ostrovů 3 měsíce v nerezových tancích. Odpaří se, co tam nepatří. Zůstane, co má. Vzniká bílý rum, který je pak vylepšený o řadu dalších příměsí, mezi které patří bylinky a další přísady.
Ať to v Takamaka dělají, jak chtějí, jejich rum Takamaka Dark Spiced je výtečný. Dokonce tak, že místní si snad ani nic jiného nekupují. S oblibou si ho dávají v parných dnech s kostkou ledu, nebo si z něj míchají osvěžující rumové koktejly. A co vy? Na jaký způsob si vychutnáte tuhle seychelskou rumovou parádu?