Destilérka Svach leží v jižních Čechách u meandrující řeky Vltavy, pod horou Kleť. Specializuje se na likéry, české whisky a hlavně ovocné pálenky. Na Svachovce se ale s výrobou pálenek nespěchá. Tady vládne řemeslná zručnost, zkušenost, pečlivost a trpělivost, což platí i pro výrobu Slivovice s chilli Svach.
Chilli papričky Bhut Jolokia dosahují pálivosti až 1 041 427 jednotek Scovilleovy stupnice (aktuálně nejpálivější papričky světa mají pálivost 3 180 000, papričky Jalapeño se pyšní pálivostí 2 500 až 8 000). Rostou jenom v Indii, v Bangladéši v oblasti Sylhet nebo na Srí Lance.
Tři chilli papričky byly po dobu 6 měsíců macerovány v 50 litrech 43% slivovice Svach. Nápoj je lehce doslazen lučním medem od včel, které sbírají svůj nektar v ovocných sadech jižní Moravy. Nejspíš si tak vychutnáte nejpikantnější slivovici na světě.
NAPSALI O TÉHLE LÁHVI:
Váháte s nákupem Svach Slivovice s chilli? Přečtěte si, jak chutnala Michaele ze Studentpoint.cz.
Celou recenzi najdete tady.