Destilérka Svach leží v jižních Čechách u meandrující řeky Vltavy, pod horou Kleť. Specializuje se na likéry, české whisky a hlavně ovocné pálenky. Na Svachovce se ale s výrobou pálenek nespěchá. Tady vládne řemeslná zručnost, zkušenost, pečlivost a trpělivost, což platí i pro výrobu Slivovice Svach.
Švestky putují do kvasu v plné zralosti, kdy jsou měkké, sladké a šťavnaté. Na Svachovce si na něm dávají hodně záležet. Proto jsou švestky odpeckovány, ovoce projde pečlivým tříděním a směřuje do nerezových tanků, kde pomalu a řízeně kvasí při teplotě 18 °C.
Na řadu přichází mistrovský kumšt destilatéra Petra Vysokomýtského, který pečlivě vyhodnocuje stav prokvašení. Po destilaci je Slivovice Svach naředěná na sílu 50%, aby se vám dostalo velmi intenzivního a příjemného zážitku. S chutí do švestek!