Když na Svachovce v roce 2016 založili první destilát, už dávno měli dostatek zkušeností, pro které si jezdili přímo do „mekky” whisky – do Skotska. Zachovali skotskou cestu výroby, dvoukolový systém pálení.
Rmut je připravovaný přesně podle receptury pivovaru Glokner, který je součástí souboru manufaktur. Speciální slady putují na Svachovku z Německa. Zrání probíhá v původním sklepě z přelomu 18. a 19. století, který je propojený se starou studnou. Tady se po tříletém staření rodí řemeslná Old Svach's Whisky.
Specialitou destilérky je finišování whisky v různých sudech, například po sherry Ximenez, Jack Daniel´s nebo nakouřené whisky Laphroaig. Majitel palírny Václav Cvach a master distiller Lukáš Andrlík ale zkouší stále nové finiše, aby vám dopřáli unikátní chuťové zážitky. Jednou z mnoha zajímavých finišů je právě Svach´s Old Well Whisky Porto, která je vyvážená a příjemně nakouřená.