Když na Svachovce v roce 2016 založili první destilát, už dávno měli dostatek zkušeností, pro které si jezdili přímo do „mekky” whisky – do Skotska. Zachovali skotskou cestu výroby, dvoukolový systém pálení.
Rmut je připravovaný přesně podle receptury pivovaru Glokner, který je součástí souboru manufaktur. Speciální slady putují na Svachovku z Německa. Zrání probíhá v původním sklepě z přelomu 18. a 19. století, který je propojený se starou studnou. Tady se po tříletém staření rodí řemeslná Old Svach's Whisky.
V destilérce vzali roční „new make” budoucí Old Svach's Whisky a nechali v něm macerovat vyzrálé české ostružiny a med. S chutí to udělalo divy. Objevila se vanilka, která je rozpoznatelná díky zrání whisky v sudech po americkém bourbonu. Ostružiny přisadily svou lehkou chutí a med přidal na sladkosti. V závěru se nezapře velmi lehoučké nakouření.