Když se 15. srpna 1914 otevíral Panamský průplav, byla to velká sláva. Čest prvního proplutí měl parník Ancon, který přepravoval nejvlivnější podnikatele a politiky z celého světa. I domorodci měli důvod k oslavám, a proto vyvalili své zásoby nejlepšího a dlouhozrající rumu.
Posádku a cestující rum natolik zaujal, že ho začali nazývat Ancon. Od těch dob se musel každý, kdo chtěl bezpečně překonat Panamský průplav, symbolicky napít Anconu. Sérum Ancon 10y navazuje na tuhle tradici a navíc čerpá z kvalitní cukrové třtiny.
Cukrová třtina pro rumy Sérum se pěstuje v Panamě, v údolí Pesé v provincii Herrara. V místě ideálních klimatických podmínek. Lisováním stonků třtiny a odpařováním přebytečné tekutiny vzniká panenský třtinový med.
Kvasí několik dní a po dosažení 4 až 6 % alkoholu, je vhodný k destilování. Výsledná ohnivá voda o obsahu 29 až 60 % alkoholu je připravená na dlouhou dobu zrání. Po deseti letech pluje k vám, abyste si vychutnali panamský parník chutí.
Výrobce:
Kratochvílovci s.r.o., Choceradská 3216/42, 141 00 Praha 4, Česká republika
Složení:
viz etiketa
Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.