Že je zvolený způsob zrání zásadní na výsledný produkt rumu upozorňuje rumová komunita už delší dobu. Ne však každý byl o této skutečnosti přesvědčen a tak se zrodil zajímavý experiment v podobě jednoho destilátu, dvou sudů a rozdílného zrání. Monymusk Wedderburn (MMW) je označení pro Jamajské rumy pocházející z palírny Monymusk, které obsahují 200- 300 g esterů na hektolitr čistého alkoholu.
Modrá láhev zrála kontinentálně 11 let a dosáhla na trochu menších 243 g/ hlpa esterů. Už na pohled je dosti světlejší. To naznačuje, že rum se dřevem nepracoval v chladných podmínkách tak dobře jako u první láhve. I chuť se liší a to stejně jako barva, je o dost nejvýraznější. Dřevo nehledejme ani ve vůni. Rum je velmi svěží, ovocný a banánový. Ten rozdíl prostě musíte ochutnat.