Distillerie de Savanna vybudovaná v roce 1948 je pobočkou Bois-Rouge, jednoho ze dvou cukrovarů na ostrově Réunion. Vyrábí rum jak přímo ze šťávy cukrové třtiny, tak z melasy. Vyznačuje se extrémně dlouhou periodou kvašení a vysokou úrovní jak esterů (látky odpovědné za vůni a chuť), tak tzv. congeners, příměsí, jež ovlivňují vyznění destilátu.
Master distiller Laurent Broc je považován za vynikajícího znalce rumu. Dbá na vývoj zrajícího destilátu zejména prvních 18 měsíců po vypálení. V zájmu jeho okysličování mění podle své úvahy sudy, v nichž produkt zraje.
A i když je ostrov Réunion velmi malý, má tak specifické klimatické podmínky, které dávají rumům velmi zvláštní charakter. Příkladem je melasový rum Savanna Rhum Vieux Traditionnel Unshared 13yo, který byl určen exkluzivně pro německý trh. Jenže nevyzpytatelné jsou cesty rumů, tak se jedna lahev vyskytla taky u nás. Přejeme šťastnou ruku při příhozech.